Quantcast
Channel: דניאל זריהן
Viewing all articles
Browse latest Browse all 896

Google My Business – מדריך למתחילים

$
0
0

Google My Business (או בשמה המגוחך בעברית: "גוגל לעסק שלי") היא הפלטפורמה לעסקים מקומיים של גוגל שבעבר הייתה ידועה כ- Google Places או Google Local (חלק מגוגל פלוס). היום לעומת זאת היא פלטפורמה עצמאית לחלוטין שכל מי שיש לו חשבון גוגל יכול להירשם אליה.

מה הרישום יכול לתת לנו?

  • העסק יופיע בתוצאות החיפוש בגוגל כאשר מבצעים חיפוש ממקום קרוב אליו או מציינים את מקום העסק הרצוי בחיפוש (לדוגמא: "מסעדות בחיפה")
  • העסק יופיע במפות גוגל
  • העסק עשוי להופיע בצד התוצאות או בחלק העליון שלהן עם תמונה ופרטים נוספים (גרף הידע של גוגל) – גם עבור שם העסק, ובמקרים נדירים יותר גם עבור חיפוש גנרי.
  • ניתן להוסיף ביקורות של גולשים וכך למשוך עוד אנשים להגיע למקום
  • לעסק לא צריך להיות בהכרח אתר אינטרנט (למרות שהדבר רצוי על מנת שיהיה אפשר לקשר אליו מהפרופיל שלו).

ככה זה נראה לדוגמא:

תוצאה של עמוד עסקי בגוגל

Google My Business בחו"ל

בארצנו הקטנה להירשם לגוגל עסקים זה טוב ונחמד, ואפילו מביא פניות פה ושם. אבל בחו"ל, בדגש על ארה"ב – זה הכרחי ויש עסקים שממש חיים על זה. דוגמא טובה היא התחום הכי "מקורי" של ישראלים שחיים בארה"ב – לוקסמית. למעשה רוב פעילות הקידום בארה"ב בזירות כאלה הן בדגש על התוצאות הלוקאליות של גוגל מפות/עסקים. כתואצה מכך, התפתחה תעשייה ענפה סביב זה: שירותים שמזייפים ביקורות, שירותי כתובות מזויפות (על מנת לאמת עת העסק), רישומים באינדקסים על מנת לחזק אזכורים וציטטות ועוד ועוד (הרחבה על כך בהמשך).

הסיבה העיקרית שזה כך בארה"ב היא בגלל שהכל שם גדול וזו מדינה ענקית ולכן לא ניתן (וגם אין שום טעם) לקדם עסק ברמה ארצית על ביטויים גנריים שלא יובילו ללידים רלוונטיים וכך כך עבודת הקידום מתבצעת ברמה הלוקאלית – לפעמים גם ברמת השכונה.

בנוסף, בכל מה שקשור למיקומים, גוגל ארה"ב מתקדם עשרות מונים מגוגל ישראל ויודע למשוך בצורה יותר מדויקת מיקומים של המחפשים לפי מיקוד ואזור גיאוגרפי ולתת להם את התוצאות הלוקאליות הטובות ביותר שהוא מוצא.

איך נרשמים לגוגל מיי ביזנס?

ניגשים לכאן ולוחצים על הכפתור הירוק. כעת אתם צריכים למלא טופס בסיסי עם פרטים כמו שם העסק, הכתובת, מיקוד, עיר, טלפון ואתר אינטרנט, כמו גם קטגוריה.

חשוב לשים לב לסעיף האחרון בטופס מכיוון שכאן אתם קובעים אם מדובר בעסק שיש לו מיקום פיזי או מדובר בעסק שמעניק שירות במקום של הלקוח (למשל, טכנאים). במידה ואתם עסק כזה, אתם לא מציינים כמובן את הכתובת שלכם, אלא את אזור השירות שלכם בעזרת אופציה נפרדת אחרי שהעסק כבר רשום.

דבר חשוב נוסף: מכיוון שלא ניתן למעשה להוסיף תיאור לעסק והקטגוריות לא תמיד ספציפיות מספיק, רצוי לכתוב את המהות שלו בכותרת. לדוגמה, "עורך דין לענייני גירושין". שילוב מילות מפתח בכותרת וגם בתיאור של העסק תעזור לכם להשתלב בתוצאות הלוקאליות שגוגל מציגים לפעמים עבור חיפושים רלוונטיים. למידע נוסף על קידום אתרים מקומי.

בשלב הבא אפשר להוסיף תמונת פרופיל ותמונת כותרת (בדומה לפייסבוק).

כעת אתם צריכים לחכות לקבל את קוד האימות בדואר רגיל. מהנסיון שלי ברוב המקרים זה לוקח 2-3 שבועות, למעט מקרים בעיתיים כמו כתובת לא מדויקת (למשל במושבים וכאלה) או מקרים אחרים. אחרי שיש לכם את קוד האימות, אתם פשוט מכניסים אותו בעמוד הפרופיל ולאחר זמן קצר העסק יתחיל להופיע בפועל בתוצאות של גוגל.

על מה חשוב להקפיד על מנת שהעסק יופיע במקום כמה שיותר גבוה?

קידום בתוצאות הלוקאליות שונות מקידום אתרים מסורתי, למרות שיש כמה אלמנטים זהים.

קודם כל, אם לא מילאתם את הפרופיל שלכם עד הסוף בתמונות, קטעי וידאו וכו', כדאי מאוד לעשות זאת. זה לא רק יהפוך את העסק שלכם ליותר אמין בעיני גוגל, אלא גם יגרום לו להיראות מושך יותר בתוצאות החיפוש. אז לא כדאי להתקמצן במידע – הוסיפו תמונות על העסק, מבפנים ומבחוץ, הוסיפו כמה שיותר מידע, בקשו המלצות מלקוחות מרוצים והגבירו כמה שיותר את אטרקטיביות העמוד.

דבר שני: שווה להתעכב על מה שנקרא NAP – ראשי תיבות באנגלית של שם, כתובת וטלפון. אלו הם הפרטים הכי חשובים של העסק שצריכים להופיע באתר שלו במקום בולט, בדרך כלל בחלק התחתון שלו או עמוד יצירת קשר.

אבל זה לא מספיק להוסיף את הפרטים האלו לאתר שלכם, וכדאי מאוד שהם יופיעו גם באתרים אחרים. אלו הם בדרך כלל אתרי אינדקס או אתרים מקומיים אחרים, וגם אתרים כמו פייסבוק. בארץ אלו יכולים להיות אתרים כמו זאפ, דפי זהב, 144 (בזק) וגם פורטלים מתמחים כמו פורטלים של אנשי מקצוע, עורכי דין, איגודים שונים וכך הלאה.

לאזכור של העסק במקומות אחרים (Citations) גם יש משקל רק בנוגע לאמינות שגוגל מייחס לעסק – אחרי הכול, לעסק וותיק ומוכר יהיו יותר אזכורים מאשר לעסק חדש שעדיין צריך לעמוד על הרגליים. (למרות שגוגל מנסה לאמת את המידע עד כמה שהוא יכול, לעיתים קורה שהוא מציג פרטי עסקים שכבר לא קיימים). האזכורים האלו לא חייבים לכלול קישור לאתר עצמו, מה שמאפשר לרשום אותם גם בחבילות החינם שלא עולות כסף. הדבר היחיד שחשוב להקפיד עליו הוא שיהיה לעסק קישור קבוע בתוך האתר שבו הוא רשום (קישור שגוגל יוכל לסרוק ולאחסן באינדקס שלו).

שדרוג הרשומה העסקית עם סיור וירטואלי בעסק

פורסם אצלי בעבר מאמר על Google See Inside – שירות המאפשר לצלם ולערוך סרטון וירטואלי בבית העסק עצמו, בדומה לרעיון של Google Street View. רק צלמים מוסמכים שקיבלו אישור מחברת גוגל יכולים לבצע צילומים כאלה – מידע נוסף תמצאו במדריך.

פוסטים

פוסטים ב-Google דומים קצת לפוסטים בעמוד עסקי של פייסבוק, אבל הם מופיעים רק אם מישהו נכנס לפרופיל המלא של העסק על ידי לחיצה עליו בתוצאות החיפוש. זהו פיצ'ר חדש יחסית שנכנס לשימוש מתישהו בחודשים האחרונים (לדעתי יוני-יולי 2017).

ככה זה נראה בתוצאות:

דוגמא לפוסט בגוגל לעסק שלי

ביקורות

גם לביקורות טובות יש חשיבות גדולה מאוד, כאשר ביקורות חיוביות לא רק מגבירות את הסיכוי שהגולשים יצרו קשר עם העסק, אלא שיש להן השפעה על הדירוג בגוגל.

גוגל מפעילה בקרה על ביקורות ולכן כתיבת ביקורות מזויפות או מכורות מראש יכולה להיות בעייתית ותגובות כאלה יכולות להיחסם או לא להתפרסם בכלל. למרות זאת, קרה לי כמה וכמה פעמים שרצו להשאיר לי תגובות לגיטימיות (ומפרגנות במיוחד) אך גוגל גם כן לא אישרו אותן מאיזשהי סיבה. האפשרות החלופית הטובה ביותר היא לעודד את הגולשים לכתוב ביקורות אותנטיות. אפשר אפילו ליצור קישור מיוחד שיפנה את הגולשים להוספת ביקורת.

עוד דבר שכדאי לדעת: ניתן להוסיף תגובות לביקורות דרך עמוד הפרופיל של העסק במידה וביצעתם לו אימות כפי שהוסבר למעלה.


היו חברתיים!

אהבתם? במידה ותירצו לקבל ממני עדכונים עתידיים ישירות לפיד שלכם אתם מוזמנים לעשות לי לייק בפייסבוק או לעקוב אחריי בגוגל+. נשתמע!

רוצה שאבדוק לך את האתר (בחינם לגמרי!) ואתן לך הערכת מחיר לקידום? כמה פרטים ואחזור אליך 🙂

[contact-form-7]

The post Google My Business – מדריך למתחילים appeared first on דניאל זריהן.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 896