Quantcast
Channel: דניאל זריהן
Viewing all articles
Browse latest Browse all 896

אחסון אתרי וורדפרס – 3 אחסונים מובילים מנסיון

$
0
0

וורדפרס היא אמנם אחת ממערכות ניהול התוכן הכי יעילות שיש ואפשר להתקין אותה כמעט על כל שרת כיום, אבל על מנת לדאוג לאתר יציב שיעלה במהירות האופטימלית, עדיין צריך אחסון איכותי.

שירות של אחסון אתרים אשר האתרים בו עולים לאט או לא זמינים ("נופלים") במשך שעות רבות, עלול לפגוע בקידום שלו, וחבל להפסיד גולשים רק בגלל אחסון לא מספיק טוב.

כיום, אחסון אתרי וורדפרס הפך לשירות מבוקש מאד מכיוון שוורדפרס היא המערכת הנפוצה ביותר לבניית אתרים כיום.

אחסון אתרי וורדפרס

קצת רקע

בעבר המחירים של האחסון בארץ היו גבוהים באופן משמעותי מהאחסון בחו"ל, ולכן מי שהיו לו הרבה מאוד אתרים, אפילו בעברית, לפעמיים העדיף לאחסן אותם מחוץ לישראל.

היום תמונת המצב שונה ואפשר למצוא אחסון איכותי גם בארץ במחיר שמתחיל בכמה עשרות שקלים. למעשה, במקרים רבים, התמיכה הטכנית שמקבלים בארץ היא הרבה יותר איכותית, במיוחד דרך הטלפון.

אחסון אתרים בוורדפרס: מה משפיע על איכות ומחיר האחסון?

1. נפח האחסון

מהו נפח הקבצים הכולל שאפשר לאחסן על השרת. בדרך כלל נמדד במאות מגה בייטים או ג'יגה בייטים.

2. נפח תעבורה

מהו הנפח הכולל שיכול לעבור דרך השרת לגולשים בחודש. בדרך כלל נמדד בג'יגה בייטים או או טרה בייטים (טרה בייט שווה לאלף ג'יגה בייט).

3. סוג האחסון

כאן יש כמה קטגוריות עיקריות:

  1. אחסון שיתופי – באנגלית Shared Hosting. האופציה הנפוצה והזולה ביותר.
    זהו אחסון שבו כל האתרים נמצאים על גבי אותו השרת, כך שהמשאבים מחולקים באופן לא בהכרח שווה בין האתרים השונים. אתרים גדולים במיוחד או כאלו שיש להם הרבה תוספים והרחבות, בדרך כלל לא יוכלו להסתפק באחסון שיתופי.
    מבחינת SEO יש לזה גם חסרון די משמעותי והוא שכל האתרי יושבים על אותו IP. כלומר, אם המטרה לאחסן אתרי תמיכה או להקים רשת בלוגים פרטית – זה פחות אפקטיבי.
  2. אחסון על שרת וירטואלי (VPS) – כמו שרת משותף, גם שרת וירטואלי יכול לאחסן מספר אתרים שונים, אבל המשאבים של כל אתר מוגדרים בנפרד ולכן כמות המשאבים שאתר אחד צורך לא משפיעים על אתרים אחרים.
    האחסון הזה מיועד לאתרים גדולים יותר, בעלי תעבורה רצינית יותר ועם הרבה הרחבות שמשרתים כמות גדולה של גולשים בבת אחת. מי שמעוניין להקים תשתית רצינית של PBN / אתרי תמיכה – אחסון VPS תהיה אופציה טובה עבורו.
  3. אחסון ייעודי (Dedicated) – זהו אחסון שבו האתר יושב על שרת משלו ולכן הוא יכול להשתמש בהרבה מאוד משאבים. מעבר לעובדה שזהו אחסון יקר יחסית, הוא דורש לרוב גם ידע טכני רב בניהול שרתים. לרוב יש אפשרות להתאמה אישית של השרת.
  4. אחסון בענן – אחסון בענן בדרך כלל דומה לאחסון VPS, אך ההבדל נעוץ בכך שהקבצים מפוזרים על פני מספר שרתים שונים, מה שמאפשר מתן גישה מהירה יותר לגולשים ממקומות שונים וגם אספקת גישה חלופית אם אחד השרתים לא זמין.

4. מספר הדומיינים

יש חברות אחסון שמגבילות את מספר הדומיינים בחבילות היותר קטנות, מה שיכול להתאים פחות למי שגם מקדם וגם מאחסן את האתרים של הלקוחות שלו.

5. חבילות ריסיילר

חבילות ריסיילר הן סוג של חבילות אחסון וירטואלי שבהן אפשר להשתמש בשביל לארח מספר אתרים במקביל ולפתוח לכל אתר משתמש משלו. מבחינת קידום אתרים, בחבילות האלו יש לפעמיים אפשרות לבחור כתובת IP שונה לאתר, ויש השערה שכך אפשר לקשר מאתר לאתר בלי שגוגל יעלה על כך.

השוואה בין חברות המציעות חבילות אחסון המתאימות לוורדפרס

לפני שארחיב קצת על הנסיון שלי עם אחסון אתרי וורדפרס, חשוב להסביר שלא כל חבילות האחסון מתאימות לוורדפרס.

לדוגמה, גרסה לא מעודכנת של PHP (שפת פיתוח של אתרי אינטרנט ואחת הנפוצות בעולם) עלולה לגרום לחוסר תאימות של תוספים שונים במקרה הטוב, או ליצירת חורי אבטחה במקרה הרע.

כמו כן, הגדרה לא נכונה של ההרשאות על השרת, עשויה לגרום לתקלות בהעלאת קבצים לשרת, למרות שבדרך כלל אפשר לפתור את זה מול התמיכה הטכנית.

ישנן חברות שמציעות חבילות ייעודיות לוורדפרס, למרות שלפעמיים מדובר בעניין שיווקי בלבד. חברות אחרות מציעות התקנה של וורדפרס בלחיצת כפתור, אבל לא בהכרח בשפה העברית, דבר שחשוב לבדוק מראש אם אין לכם ידע טכני נרחב.

מה ההבדל בין אחסון וורדפרס לכל אחסון אחר?

בתכלס, רוב האחסונים מבוססי לינוקס תומכים בוורדפרס, אבל אחסונים שמתמחים בוורדפרס וגם מצהירים על זה, בד"כ עושים שינויים ברמת קונפיגורציות שרת, אבטחה, קאשינג ועוד – על מנת שאתרי הוורדפרס ירוצו בצורה אופטימלית.

יש אף חברות שהגדילו לעשות ויצרו ממשק משתמש מותאם כך שאת רוב הדברים נוכל לעשות בעצמנו בלי ידע טכני כמעט בכלל. אם אתם בעניין – נתי, אחד מהבעלים של יופרס, הסביר את זה הרבה יותר טוב ממני בראיון שערכתי איתו.

1. uPress – אחסון וורדפרס מנוהל

אחסון אתרי וורדפרס - uPress

יופרס (uPress) כ"מותג" קיימים סה"כ כמה שנים, למרות שהם בתחום הרבה יותר זמן, וכיום זהו אחד האחסונים היותר טובים ויותר מדוברים בארץ – לוורדפרס ובכלל.

אני משתמש ביופרס כבר שנים, וגם האתר השלי שאתם נמצאים בו כרגע, מאוסחן ביופרס.

לפני קצת יותר משנתיים גם ערכתי ראיון עם נתי מיופרס, שהוא אחד הבעלים בחברה.

לאחר שפרצו לשוק, יופרס זכו לפופולאריות רבה עכב כמה יתרונות בולטים שהם מציעים ללקוחותיהם:

  • ממשק נוח וידידותי מאד המאפשר לבצע סט רחב של פעולות בלי ידע טכני (למשל, להתקין תעודת SSL בלחיצת כפתור)
  • מהירות – עקב שרתים איכותיים והגדרות שרת נכונות, האתרים ביופרס פשוט עולם מהר
  • אבטחה – אתרים ביופרס פחות חשופים לפרצות, לפחות בכל מה שקשור להגדרות שרת. לצערנו מערכת וורדפרס היא מערכת פריצה באופן כללי, עקב זה שהיא מבוססת קוד פתוח, המון תוספים וחוסר תחזוקה משווע בקרב בעלי אתרים רבים. אבל בכל הנוגע להגדרות שרת – יופרס שמים את נושא האבטחה בראש סדר העדיפויות.

מבחינת מחירים, הם לא הכי זולים בשוק אבל בהחלט מספקים את הסחורה ומספקים תמורה טובה בעד האגרה.

להצטרפות ליופרס

2. JetServer – ג'טסרבר אחסון אתרים

אחסון אתרי וורדפרס - ג'טסרבר

ג'טסרבר הינה חברת אחסון וותיקה ומוערכת מאד. בעיניי, מה שהופך את החברה הזאת למוצלחת וכזאת שכיף להמליץ עליה שוב ושוב – זה החומר האנושי. האנשים שם פשוט אנשים טובים (מהכרות אישית) ונותנים שירות מעולה.

Jetserver אמנם מציעים cPanel די סטנדרטי, אבל גם כאן התשתית טובה – שרתים יציבים ומהירים, וכאמור, שירות מהגבוהים שנתקלתי בו בארץ.

להצטרפות לג'טסרבר

3. EBN – Easy Blog Networks

אחסון אתרי וורדפרס - Easy Blog Networks

מי שמחפש להקים תשתית חזקה לקידום (אתרי תמיכה) – ימצא את האחסון של EBN מאד שימושי.

מדובר בעצם בשירות ייעודי ל-PBN ולא לאתר בודד. השירות מבוסס שרתי ענן שונים (אמזון קלאוד ואחרים) והוא עושה הכל עבורכם – מתקין את הוורדפרס על השרת, כולל תוספים ותבניות לבחירה, פותח יוזר עם סיסמא רנדומלית וכו'.

יחד עם זאת, יש 2 חסרונות עיקריים שנתקלתי בהם:

  • ניהול מוגבל – להגדיל מאחסון קלאסי, אין כאן שליטה על הקבצים בשרת ועל עוד הרבה דברים אחרים כמו שיש בפאנל סטנדרטי, והניהול הוא יותר "מלמעלה" – ברמת הדומיינים בעיקר.
  • משאבים – מגלל שהשירות מיועד בעיקר לאחסון אתרים רבים, והחבר'ה שם רוצים להרוויח את לחמם, ההקצאת משאבים לאתרים היא די מוגבלת מבחינת זכרון. זה אומר שזה מיוחד לאתרים קטנים ומינימליסטיים, ללא תוספים כבדים (יש אפילו בעיות עם אלמנטור לפעמים). לכן זה שירות נטו לאתרי תמיכה ולא אתרי לקוח או אתרים שבהם הביצועים חשובים במיוחד.

לחסרונות האלו יש גם יתרון מסוים – הגישה הסגורה הזאת מאפשרת פחות טעויות לבעלי אתרים לא מנוסים וקצת יותר שליטה לחברה על ענייני אבטחה וכו'.

בסך הכל, מדובר בשירות אפקטיבי ושימושי מאד למי שרוצה להרים רשת אתרים בקלות.

להצטרפות ל-EBN

על EBN גם ערכתי סרטון שמסביר איך השירות עובד:

אחסונים נוספים

קיימים עוד אינספור אחסונים – גם בארץ וגם בחו"ל, אבל אני נוהג להמליץ על מה שאני משתמש באופן אישי.

בין אם אתם מחפשים אחסון לאתר בודד או להקים רשת – האופציות הנ"ל הן בהחלט טובות בהתאם לצרכים.

מעבר לאחסונים שהזכרתי, אני מאחסן בעוד מקומות אבל בעיקר אחסונים שיתופיים. בין האחסונים שאני בסך הכל מרוצה מהם (שרת שיתופי) אני יכול להזכיר את השמות:

  • SPD
  • SiteGround
  • FastComet
  • A2Hosting
  • TMD Hosting
  • A Small Orange

יש לכם עוד שאלות בנושא? אני לא גורו של אחסון אתרים, אבל כן בעל נסיון. אשמח לסייע – השאירו לי תגובה כאן או שלחו הודעה ??

* הערה – כן, הכנסתי כאן קישורי אפילייט אבל זה לא משנה במאום את האותנטיות של החוות דעת שכתבתי פה, שנכתבה נטו מנסיון. מי שרוצה יפרגן בהרשמה דרכי ומי שלא גם ככה ימצא את הדרך לאותם שירותים גם בלעדיי 🙂


היו חברתיים!

אהבתם? במידה ותירצו לקבל ממני עדכונים עתידיים ישירות לפיד שלכם אתם מוזמנים לעשות לי לייק בפייסבוק או לעקוב אחריי בגוגל+. נשתמע!

[contact-form-7]

The post אחסון אתרי וורדפרס – 3 אחסונים מובילים מנסיון appeared first on דניאל זריהן.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 896