Quantcast
Channel: דניאל זריהן
Viewing all articles
Browse latest Browse all 896

איך לבחור מומחה קידום אתרים

$
0
0

אדם ששוכר משווק או איש מכירות למטרה כזו או אחרת בדרך כלל לא יכול להיות בטוח ב-100% שהוא יקבל בדיוק את מה שהוא רוצה מכיוון שגם המומחים הכי גדולים לא יכולים להתחשב בכל הגורמים השונים שאינם בשליטתם.

הדבר נכון על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתחום קידום האתרים: מדובר בתחום ספקולטיבי מאוד וגוגל לא מוסרת מרצונה מה בדיוק משפיע על מיקום האתר בתוצאות החיפוש (למרות שהרוב די ידוע ומוכר) אלא מסתפקת בקווים מנחים כלליים שבדרך כלל גם לא אומרים הרבה ("צרו תוכן איכותי בלי ספאם").

גוגל גם מבצעת מאות שינויים באלגוריתם, ורק לחלק קטן יחסית מהם שמשפיעים יחסית על הרבה אתרים אנחנו שמים לב.

כל זה לא אומר כמובן שכאשר מחפשים מומחה קידום אתרים, שלא צריך לבדוק בשבע עיניים את המקדם או חברת קידום אתרים שאנחנו שוכרים, ויש הרבה דברים שאנחנו צריכים לבדוק ולקבל עליהם תשובות.

מומחה קידום אתרים

אז איך בוחרים מומחה קידום אתרים?

יש כמה וכמה סעיפים שכדאי להסתכל עליהם:

1. לקוחות קודמים והמלצות

מסיבות מובנות בדרך כלל נרצה לבחור במקדם אתרים עם ניסיון שנוכל לקבל עליו המלצות מלקוחות קודמים. הרבה מקדמים שמים בעמוד הבית שלהם תיק עבודות שבעזרתו קל ליצור קשר עם לקוחות קודמים גם בלי שהמקדם מודע לכך, ואז הבדיקה שלנו תהיה יחסית אוביקטייבית.

אם אתם מוכנים לקחת את הסיכון ולתת למקדם אתרים מתחיל לקדם לכם את האתר (בדרך כלל במחיר מופחת), עדיין רצוי שתבחרו במקדם שעבר איזושהיא הסמכה ויש לו סטאז' או ניסיון כשכיר בחברה קודמת. בשנים האחרונות נפתחים בארץ עשרות קורסים להכשרת מקדמי אתרים, כך שזו לא אמורה להיות משימה קשה מדי.

2. עד כמה המקדם חי ונושם את התחום

אמנם לא קריטי במיוחד, אבל יכול לתת אינדיקציה לא רעה על רמת העניין והמעורבות של המקדם בתחום: כאשר אתם מחפשים מומחה לקידום אתרים בגוגל (או מנכ"ל חברת הקידום) אחרי שקיבלתם עליו המלצה או שאתם פשוט ממשיכים לגלול בתוצאות, שימו לב עד כמה הוא מעורה בקהילת המקדמים המקומית ואפילו העולמית. לדוגמה:

  1. האם יש לו בלוג פופולארי או שהוא מגיב בבלוגים אחרים? מה עם הרצאות בכנסים?
  2. באילו קבוצות גלוית הוא חבר בפייסבוק?
  3. מיהם אנשי הקשר שלו בלינקדאין? האם שמעתם עליהם בזמן סקר השוק שלכם?

3. הכול מהכול זוהי לא בהכרח עסקה משתלמת

הרבה חברות קידום מציעות לכם עסקת חבילה של קידום ממומן, קידום אורגני, קידום ברשתות חברתיות וכך הלאה.

אין ספק שחשוב לקבל חשיפה בכל ערוצי השיווק, אבל SEO הוא בסופו של דבר תחום עצמאי שההשפעה של תחומים אחרים עליו היא לא מאוד גדולה (גוגל בעצמה עומדת על כך שפעילות ברשתות חברתיות כמעט לא משפיעה על המיקומים).

לכן, נסו להבין מהי ההתמחות האמיתית של מי שאתם מדברים אתו או האם יש לו אדם שעוסק אך ורק בקידום אתרים בתוך החברה.

4. חוזים והתחייבויות

חוזה קידום אתרים סטנדרטי בהחלט יכול להתחיל מתקופה של כמה חודשים ולהימשך עד שנה בהתאם למורכבות הקידום של התחום והתחרותיות בו.

לדוגמה, הגיוני מאוד שעל מנת לראות תוצאות עבור אתר של עורך דין, יהיה צריך לפחות שנה של עבודה.

יחד עם זאת, כן צריך להיזהר מהתחייבויות מוגזמות כמו למשל הקפצת האתר לשלושת המקומות הראשונים במילות המפתח.

אלו הבטחות שברוב המקרים לא ריאליות שיכולות להעיד על אחד משני דברים:

  1. המקדם מתכוון להשתמש בשיטות מסוכנות שיכולות לעבוד לזמן קצר, אך לאחר מכן לפסול אתכם מהופעה בגוגל או להעיף אתכם למקומות לא ראליים (מה שנקרא "קידום אתרים שחור").
  2. בשלב מסוים, כאשר תתחילו לבקש תשובות, תגלו שהמקדם מושך אתכם בלשון, מספק תירוצים לא משכנעים ובאופן כללי מתגלה כבעל בטחון עצמי מפורז (במקרה הטוב) או חאפר (במקרה הרע).

לעומת זאת, בהחלט יש מטרות ריאליות כמו למשל הגדלת מספר הגולשים באתר באחוז מסוים או מספר ההמרות, אך גם כאן יש לזכור שמדובר בטווח ולא במספרים מדויקים.

5. הצעת מחיר

הצעות מחיר הן ללא ספק אחד הנושאים היותר בעייתיים כמעט בכל תחום, אבל גם כאן אפשר לתת טיפ שימושי מלבד השוואה בין מספר מקדמים: היזהרו ממי שמציע לכם הצעת מחיר מהירה בלי לבדוק לעומק את האתר.

קשה מאוד להעריך כמה עבודה יש להשקיע באתר מבלי לבדוק לפחות כמה פרמטרים כמו למשל האופן בו האתר בנוי ואיזה תוכן יש בו, כמה קישורים יש לו מאתרים אחרים, עד כמה הוא מהיר ומותאם לניידים וכו'.

הצעת מחיר שנותנים לכם במהירות יכולה להעיד על תמחור גבוה מאוד ללא סיבה או על כך שהמקדם לא מתכוון באמת להשקיע בכם כמה שצריך באמת, ואז אתם עשויים לקבל דווקא הצעות מחיר מאוד נמוכות. נכון שמבחינתו של מקדם האתרים, בדיקה מעמיקה דורשת זמן שהוא לא מקבל עליו תגמול, אך מכיוון שמדובר במערכת יחסים לטווח ארוך, היא אמורה בסופו של דבר להשתלם לו.

בכל אופן, חשוב שתדעו שקידום איכותי בהחלט יכול להתחיל מאלף או אלפיים שקלים לחודש לכל הפחות, בעיקר בחברות הגדולות שמעסיקות מספר מקדמים (מה שלא בהכרח אומר שהן יספקו תוצאות טובות יותר).

למידע נוסף על עלויות של קידום אתרים.

6. אל תצפו לשבת בחיבוק ידיים

זוהי נקודה שחשוב להדגיש: תהליך קידום אורגני הוא יותר אפקטיבי כאשר הלקוח משתף פעולה. זה לא אומר שהלקוח צריך להקדיש את כל הזמן שלו לקידום האתר, אבל כן צריך להיות מעורב ב:

  • תכנים שעולים לאתר – לפחות לעבור עליהם לפני או אחרי הפרסום
  • בחירת מילות מפתח ותעדוף המחקר מילות מפתח כדי לוודא שיש בסיס נכון לעבוד איתו
  • תקשורת מינימלית – לקוחות שקטים מדי זה לא טוב לאף אחד מהצדדים. המלצתי היא להתעניין בתהליך לפחות אחד לחודש – לשלוח מייל ולרענן קצת את המקדם עם מונחים חשובים, דברים חדשים שרוצים להכניס לאתר, או כל דבר אחר.

7. הקפידו על שקיפות גבוהה כתנאי בחוזה ובדקו שאתם באמת מקבלים אותה

כאשר מדובר על קידום אתרים, שקיפות גבוהה מתבטאת בדרך כלל ברישום של כל הפעולות שנעשו באותו החודש (ועליהן אתם בסופו של דבר משלמים).

הרבה מקדמים מראים לכם את התוצאות כמו למשל שינויים במיקומים או במספר הגולשים שנכנסו לאתר, אבל לא מראים לכם מה הם באמת עשו באותו החודש.

מומחה קידום אתרים אמיתי לא יפחד לחשוף את העבודה שלו וגם לא יחרטט את הלקוח שלו שזה "סוד מקצועי" (ראו גם את השאלון שלי בנושא: האם אתה חברה פח לקידום אתרים).

הנה כמה דברים שחשוב לראות בדו"ח:

  1. קישורים: אילו קישורים חדשים מפנים לאתר ומאילו אתרים הם מגיעים? ברוב המקרים, לקוח לא צריך לרדת לרזולוציות כאלו, אבל מצד שני כן חשוב לראות שדברים נעשים והמקדם לא משתמש בקישורי ספאם ו/או בכמויות מוגזמות של קישורים ללא פרופורציה.
  2. תוכן: האם נוספו לאתר תכנים חדשים? האם תכנים חדשים דורשים את אישור הלקוח מראש? (כאן זה מאד תלוי בלקוח עצמו).
    חשוב לציין שהוספת תכנים לאתר היא לא חובה בכל פרוייקט וזה מאד תלוי באופי האתר (לדוגמא, באתרי מסחר הדגש הוא יותר על מוצרים וקטגוריה, מאמרים זה בדרך כלל בונוס אלא אם גם להם יש תרומה לקידום כמובן).
  3. אופטימיזציה ושינויים באתר: אלא אם מדובר באתר מאד בעייתי (כמו לדוגמא אתר בלי מערכת ניהול), אופטימיזציה היא בדרך כלל הכרחית לקידום אפקטיבי, בנוסף לתוכן וקישורים. יוצאי דופן הם אתרים וותיקים שעברו תהליך SEO ממושך וחרשו אותם מכל הכיוונים, וכך יוצא שהם דורשים בעיקר תחזוקה של קישורים חזקים – לרבות קניית קישורים וכו'.

בסופו של דבר, חשוב לזכור שכל לקוח הוא שונה ואת כל אחד מעניין משהו אחר. אני בגישה של להתאים את קצב וסוג הדוחות בהתאם לאופי של הלקוח ומה הכי מעניין אותו לדעת.


היו חברתיים!

אהבתם? במידה ותירצו לקבל ממני עדכונים עתידיים ישירות לפיד שלכם אתם מוזמנים לעשות לי לייק בפייסבוק או לעקוב אחריי בגוגל+. נשתמע!

[contact-form-7]

The post איך לבחור מומחה קידום אתרים appeared first on דניאל זריהן.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 896